Arbëri

Partia fituese ende pa emrin e kryekuvendarit

Partia fituese ende pa emrin e kryekuvendarit
Foto: Alban Bujari / KOHA

Prishtinë, 17 shkurt - Ndërsa procesi i numërimit të votave po shkon drejt fundit, partia fituese ende nuk e ka zbuluar emrin e pretendentit për kryetar të kuvendit. Pas konstituimit të legjislaturës së re, kjo është pika e radhës që duhet konsumuar para se të procedohet me zgjedhjen e presidentit dhe kryetarit të qeverisë. Për presidente kandidate është Vjosa Osmani, kurse Albin Kurti për kryeministër.

 

Lëvizja Vetëvendosje ende nuk e ka zbuluar emrin e pretendentit për kryetar të kuvendit, krahas atij për kryeministër që është Albin Kurti dhe Vjosa Osmani si kandidate për presidente. Juristët thonë se procedura kushtetuese kërkon që së pari të konstituohet kuvendi, pastaj shefi i shtetit dhe në fund ekzekutivi. E, sipas një interpretimi të ish-kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, u. d. i presidentit nuk mund ta caktojë mandatarin e ri

Prishtinë, 17 shkurt - Ndërsa procesi i numërimit të votave po shkon drejt fundit, partia fituese ende nuk e ka zbuluar emrin e pretendentit për kryetar të kuvendit. Pas konstituimit të legjislaturës së re, kjo është pika e radhës që duhet konsumuar para se të procedohet me zgjedhjen e presidentit dhe kryetarit të qeverisë. Për presidente kandidate është Vjosa Osmani, kurse Albin Kurti për kryeministër.

“Koha” ka provuar të marrë një qëndrim nga Lëvizja Vetëvendosje dhe Lista Vjosa në lidhje me çështjen nëse kryeparlamentari do të jetë pjesë e negociatave potenciale me partitë e tjera, por ka munguar përgjigja.