Arbëri

Pavarësia që nuk arriti në veri

Pavarësia që nuk arriti në veri

22 vjet më parë, Mitrovica ishte një qytet, serbët kishin varrezat dhe kishën në jug, ndërsa shqiptarët varrezat dhe xhaminë shekullore në veri.

 

Maratona e negociatave në Bruksel dhe asnjë marrëveshje e dalë nga to nuk arritën ta bashkojnë veriun e as ta ndihmojnë shtrirjen e plotë të sovranitetit të Kosovës atje

22 vjet më parë, Mitrovica ishte një qytet, serbët kishin varrezat dhe kishën në jug, ndërsa shqiptarët varrezat dhe xhaminë shekullore në veri.

Qyteti kishte vetëm një urë e cila lidhte dy anët e Ibrit, e të tjerat ishin ura të përkohshme kryesisht për këmbësorë.