Arbëri

Kuçi: Nuk duhet tejkaluar limitet e kompromiseve të Planit Ahtisaari

Hajredin Kuçi, një personalitetet kryesore të përfshira në negociatat e Vjenës dhe në përgatitjet për shpalljen e Kosovës shtet, thotë se në dialogun me Serbinë nuk mund të kalohen limitet e kompromiseve të bëra në procesin e Vjenës, që i kishte paraprirë planit të Martti Ahtisaarit.

 

Hajredin Kuçi, një personalitetet kryesore të përfshira në negociatat e Vjenës dhe në përgatitjet për shpalljen e Kosovës shtet, thotë se në dialogun me Serbinë nuk mund të kalohen limitet e kompromiseve të bëra në procesin e Vjenës, që i kishte paraprirë planit të Martti Ahtisaarit.

Në një intervistë të shkurtër për KOHËN, ish-Zëvendëskryeministri Kuçi flet për negociatat e Vjenës, për prapaskenat që i paraprinë shpalljes së pavarësisë dhe për negociatat që vazhdojnë të zhvillohen me Serbinë.