Arbëri

Rikthehen vërshimet në Kosovë, paralajmërohet vazhdim i kësaj situate

Rikthehen vërshimet në Kosovë, paralajmërohet vazhdim i kësaj situate
 

Prishtinë, 30 janar – Jo pak telashe kanë pasur të shtunën me vërshimet banorët e lagjeve në kryeqytet. Situatë më e rënduar ka qenë në “Prishtinën e Re” dhe në “Veternik”, përderisa në Komunën e Prishtinës ka pasur vërshime edhe në Matiçan, në fshatrat Bërnicë e Poshtme dhe Barilevë. Përmbytje ka pasur edhe në Lipjan, Drenas, Vushtrri, Prizren, Fushë-Kosovë e Graçanicë. Vërshimet, siç ia ka konfirmuar KOHËS Agjencia e Menaxhimit të Emergjencave, janë rikthyer edhe në rrugët Prishtinë-Ferizaj e Prishtinë-Lipjan.

Ndonëse këto vërshime nuk janë më të mëdha se ato të fillimit të muajit, Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës (IHMK) ka bërë të ditur se situatë e tillë mund të ketë përsëri.