Arbëri

Varianti i ri i koronavirusit, Kosova ende pa masa të reja

Varianti i ri i koronavirusit, Kosova ende pa masa të reja
Foto: Driton Paçarada / KOHA

Prishtinë, 30 janar – Përkundër rrezikut të lartë të përhapjes së variantin të ri të koronavirusit, institucionet në Kosovë nuk kanë paralajmëruar ndonjë masë shtesë për këtë. Një ditë më parë u bë e ditur se në Kosovë tashmë janë konfirmuar 3 raste me këtë variant. As Ministria e Shëndetësisë e as IKSHPK-ja nuk janë përgjigjur në pyetjet e KOHËS nëse do të ketë masa të reja, si shkak i parandalimit të përhapjes së variantit të ri të koronavirusit.

 

Derisa shumë shtete nga muaji tjetër do të kenë në fuqi masa rigoroze, duke përfshirë edhe mbylljen e kufijve si shkak i variantit të ri të koronavirusit, institucionet vendore nuk kanë treguar nëse do të marrin ndonjë masë shtesë. Ekspertë të fushës paralajmërojnë se Kosova mund të hyjë në një periudhë kritike pasi varianti i ri përhapet më shpejt dhe është më i ashpër, por edhe për shkak të mosrespektimit të masave

Prishtinë, 30 janar – Përkundër rrezikut të lartë të përhapjes së variantin të ri të koronavirusit, institucionet në Kosovë nuk kanë paralajmëruar ndonjë masë shtesë për këtë. Një ditë më parë u bë e ditur se në Kosovë tashmë janë konfirmuar 3 raste me këtë variant. As Ministria e Shëndetësisë e as IKSHPK-ja nuk janë përgjigjur në pyetjet e KOHËS nëse do të ketë masa të reja, si shkak i parandalimit të përhapjes së variantit të ri të koronavirusit.

Infektologët në Klinikën Infektive nuk kanë dashur të flasin për trajtimin e pacientëve me këtë variant, duke thënë se nuk kanë ndonjë rast dhe nuk kanë eksperiencë në trajtimin e tyre.