Arbëri

Kushtetuesja, adresa e fundit e partive në rast të mosmiratimit të ankesave të tyre

Kushtetuesja, adresa e fundit e partive në rast të mosmiratimit të ankesave të tyre

Për dallim prej një dite më parë, Lëvizja Vetëvendosje nuk e ka përmendur të enjten kërkesën e mundshme për masë të përkohshme nga Kushtetuesja.

 

Gjykatës Kushtetuese pritet t’u drejtohen subjektet politike, në rast se Supremja nuk i miraton ankesat e tyre për moscertifikim të kandidatëve. Megjithatë, ankesat e tyre në këtë gjykatë nuk pritet të kenë ndonjë efekt mbi procesin zgjedhor, nëse Kushtetuesja nuk vendos paraprakisht masë të përkohshme. E miratimi i kërkesës për një gjë të tillë, sipas njohësve, vështirë se do të ndodhë

Për dallim prej një dite më parë, Lëvizja Vetëvendosje nuk e ka përmendur të enjten kërkesën e mundshme për masë të përkohshme nga Kushtetuesja.

Pas dorëzimit të ankesës në Gjykatën Supreme ndaj vendimit të Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP), sipas të cilit Vetëvendosjes nuk duhet t’i certifikohen pesë kandidatët e dënuar me vendim të formës së prerë në tre vjetët e fundit, në mesin e të cilëve edhe bartësi i listës, Albin Kurti, zyrtari ligjor i kësaj partie, Blerim Sallahu, kishte paralajmëruar se do të kërkohej masë e përkohshme nga Kushtetuesja, përmes së cilës do të pezullohej procesi zgjedhor deri në marrjen e një vendimi për çështjen e ngritur.