Arbëri

Hetimet e Speciales shtrihen në Shqipëri – ftohet komandanti Adem Shehu

Hetimet e Speciales shtrihen në Shqipëri – ftohet komandanti Adem Shehu
 

Hetimet e Prokurorisë Speciale janë shtrirë edhe në Shqipëri. Prokuroria i ka dërguar ftesë për t’u intervistuar Adem Shehut nga Farka e Tiranës, ish-komandant i Brigadës 153 të Zonës Operative të Llapit. Burime të Ministrisë së Drejtësisë në Shqipëri kanë bërë të ditur se Specialja, përmes një letre dërguar më 14 dhjetor 2020, i kërkon asaj që t’i dorëzohet thirrja Shehut për t’u intervistuar në Hagë. Data e parashikuar e intervistimit të tij është 28 janari.

Adem Shehu kërkohet të intervistohet për aktivitetin e tij si komandant dhe luftimet e kryera në zonën Gollakut në rrethinat e Prishtinës. Shehu nuk bëri asnjë koment për mediat, duke theksuar se ai respekton një prej pikave në fletëthirrjen e Hagës për të mos komunikuar me median. Ai ka mbaruar studimet ushtarake në Shkollën e Lartë të Bashkuar të Oficerëve në Tiranë, në vitin 1980. Në vendlindjen e tij, në Farkë, organizoi stërvitje luftarake të luftëtarëve, të cilët vinin nga Kosova, nga trojet etnike dhe nga vendet perëndimore.