Arbëri

22 vjet pas masakrës së Reçakut, banorët ende në pritje të drejtësisë

22 vjet pas masakrës së Reçakut, banorët ende në pritje të drejtësisë

Data 15 janar ka 22 vjet që ua rihapë plagët e ua ringjall dhimbjet banorëve të fshatit Reçak të Komunës së Shtimes. Më 15 janar 1999, Reçaku ishte shfaqur në të gjitha mediat botërore kur forcat policore dhe ushtarake serbe vranë dhe masakruan përnjëherë 44 civilë të këtij fshati. Banorët e fshatit dhe përfaqësues të institucioneve qendrore e lokale edhe në këtë përvjetor kanë bërë homazhe para varrezave në Reçak.

 

Data 15 janar ka 22 vjet që ua rihapë plagët e ua ringjall dhimbjet banorëve të fshatit Reçak të Komunës së Shtimes. Më 15 janar 1999, Reçaku ishte shfaqur në të gjitha mediat botërore kur forcat policore dhe ushtarake serbe vranë dhe masakruan përnjëherë 44 civilë të këtij fshati. Banorët e fshatit dhe përfaqësues të institucioneve qendrore e lokale edhe në këtë përvjetor kanë bërë homazhe para varrezave në Reçak.

Masakra e 15 janarit u bë pika kthyese e diplomacisë ndërkombëtare për zgjidhjen e çështjes së Kosovës. Pas saj pasoi intervenimi ushtarak i NATO-s që solli fundin e luftës dhe lirinë e Kosovës.