Arbëri

Në 22-vjetorin e masakrës, Kompleksi Memorial i Reçakut ende i papërfunduar

Në 22-vjetorin e masakrës, Kompleksi Memorial i Reçakut ende i papërfunduar

Institucionet publike prej 22 vjetësh kanë dështuar ta finalizojnë Kompleksin Memorial të Reçakut, që është projektuar për t’ua bërë nderimin 44 shqiptarëve të ekzekutuar nga forcat policore e ushtarake serbe, më 15 janar të vitit 1999.

 

Institucionet publike prej 22 vjetësh kanë dështuar ta finalizojnë Kompleksin Memorial të Reçakut, që është projektuar për t’ua bërë nderimin 44 shqiptarëve të ekzekutuar nga forcat policore e ushtarake serbe, më 15 janar të vitit 1999.

Sipas të dhënave zyrtare, Qeveria e Kosovës dhe Instituti për Mbrojtjen e Monumenteve, të cilat janë kompetente për investime, deri tashti në këtë kompleks kanë shpenzuar mbi 2 milionë euro, por që projekti ende nuk është finalizuar. Muret kanë mbetur të zbrazëta, mungon rrethoja e kompleksit, trotuaret, hapësirat gjelbëruese, ndriçimi publik dhe infrastruktura përcjellëse.