2 perditesime
23:23

Kastrati: Nuk dua të besoj që fondi për dëmet nga vërshimet është bërë për fushatë

Kryetari i Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati, ka thënë se institucionet nuk duhet me qenë të ndërlidhura në raport me zgjedhjet për fondin i cili është premtuar për dëmet e shkaktuara nga vërshimet.

Sipas tij, Qeveria duke e pasur parasysh situatën që është aktualisht duhet të jenë të prirë t’i rregullojnë problemet që janë shkaktuar nga reshjet.

Ai ka thënë se Qeveria edhe pse është në detyrë është funksionale dhe ka mundësi ta përdorë fondin rezervë.

“Çka është sfidë është nëse duhet të rishikohet buxhetit pasi kuvendi është shpërndarë”, ka thënë ai.

Kastrati ka thënë se komuna e Kamenicës është më keq me stafin mjekësor. Ai thotë se që një kohë kanë qenë me orar të shtuar.Kastrati: Ende s’kam vendosur nëse do të kandidoj edhe për një mandat në Kamenicë

Kryetari i Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati, ka thënë se nuk do të tërhiqet nga reforma për arsimin edhe nëse ka kosto me shuarjen e karrierës politike.

Ai tutje ka shtuar se mendimin do ta ndërronte vetëm nëse dikush do ta bindte që mësimi është më i mirë me një, dy apo tre nxënës në shkollë.

Kastrati tutje ka shtuar se ende nuk ka vendosur nëse do të kandidojë edhe për një mandat për kryetar.

23:20

Kastrati: 10 fshatra e 1.800 banorë janë bllokuar nga dëmtimi i urës në fshatin Hajnoc

Kryetari i Kamenicës, Qëndron Kastrati, u shpreh se për shkak të vërshimeve, komuna ka shpallur gjendje emergjente. Kastrati në një intervistë në Interaktiv të KTV-së, tha se prej Komunës së Kamenicës dhe institucioneve tjera, qytetarët e kësaj ane kanë kërkuar ndihmë në 43 raste. Rasti më i rëndë, që ka vështirësuar jetën e qytetarëve, ka të bëjë me urën e fshatit Hajnoc.

“Është dëmtuar një urë në fshatin Hajnoc, janë mbi 10 fshatra që nuk janë qasje në qytet dhe mbi 1.800 qytetarë. Na është vështirësuar mundësia për të vepruar, për një kohë nuk kanë pasur as rrymë. Tash kemi sfida të tjera, nëse kanë nevojë për autoambulancë, kemi angazhuar një ekip që qëndron në atë pjesë”, tha Kastrati.

23:11

Kastrati: Për shkak të vërshimeve janë prishur tetë ura e janë dëmtuar shumë rrugë

Kryetari i Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati, ka folur në Interaktiv për gjendjen e komunës pas reshjeve të cilat shkaktuan vërshime.

Ai ka thënë se edhe pse reshjet kanë qenë pak më të vogla në Kamenicë, për shkak të specifikave dëmet janë shumë të mëdha.

Sipas tij deri tash janë 8 ura të dëmtuara dhe dëmtime të rrugëve.

"Sipas specifikave gjeografike të Kamenicës më shumë është dëmtuar infrastruktura sesa shtëpitë e qytetarëve. Jemi munduar të shohim sesi me kapacitetet e tona po ja dalin, por sipas një analize mbrëmë vonë është kuptuar se duhet të shpallet gjendje emergjente sepse pasur ende qytetarë që kanë kërkuar ndihmë”, ka thënë ai.