Arbëri

IKSHPK-ja s’i pranon rezultatet e testeve rapide në Prishtinë, shfrytëzohen vetëm për hulumtime

Foto: Driton Paçarada / KOHA
Foto: Driton Paçarada / KOHA

Mënyra e testimit është e ngjashme me atë të metodës PCR që bëhet në Institucionin Kombëtar të Shëndetësisë, por përparësi e testit rapid është se brenda 20 minutave qytetarët mund ta marrin rezultatin në formë të shkruar.

 

Mënyra e testimit është e ngjashme me atë të metodës PCR që bëhet në Institucionin Kombëtar të Shëndetësisë, por përparësi e testit rapid është se brenda 20 minutave qytetarët mund ta marrin rezultatin në formë të shkruar.

Ka rreth 2 javë që Komuna e Prishtinës ka filluar të realizojë testet e shpejta, e cila konsiderohet se është shumë e sigurt dhe mënyra më e shpejtë që pacientët të kuptojnë nëse janë apo jo të infektuar me virusin Covid.