Arbëri

Gradimet “klandestine” në Ministrinë e Jashtme

Shkeljet e vazhdueshme në emërimin e ambasadorëve, në dhënien e gradave e parregullsitë me procesin e rotacionit- janë konstatuar edhe në një raport të Shoqatës Sindikale brenda Ministrisë së Punëve të Jashtme. Teksa i kanë dhënë mbështetje vendimit të ushtrueses së detyrës së presidentes për shkarkimin e konsujve, Shoqata ka kërkuar nga Ministria, Presidenca dhe nga kryeministri anulimin e të gjitha gradave dhe kthimin e ligjshmërisë në MPJD

 

Shkeljet e vazhdueshme në emërimin e ambasadorëve, në dhënien e gradave e parregullsitë me procesin e rotacionit- janë konstatuar edhe në një raport të Shoqatës Sindikale brenda Ministrisë së Punëve të Jashtme. Teksa i kanë dhënë mbështetje vendimit të ushtrueses së detyrës së presidentes për shkarkimin e konsujve, Shoqata ka kërkuar nga Ministria, Presidenca dhe nga kryeministri anulimin e të gjitha gradave dhe kthimin e ligjshmërisë në MPJD

Klandestine dhe jotransparente i ka quajtur Shoqata Sindikale gradimet e fundit në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës. Të tilla janë kualifikuar edhe emërimet e ambasadorëve për të cilët ka raportuar “Koha” e që kanë lidhje familjare me partitë në pushtet. Ato janë përmbledhur në një raport prej 13 faqesh, me të cilin janë njoftuar ministrja e Jashtme, Meliza Haradinaj, ushtruesja e detyrës së presidentes, Vjosa Osmani, kryeministri Hoti, Komisioni për Punë të Jashtme, si dhe Auditori i Përgjithshëm. Aty është kërkuar anulimi i gradave dhe kthimi i ligjshmërisë në Ministrinë e Jashtme.