Arbëri

PDK-ja vendos kushte për votimin e buxhetit

Projektligji për buxhetin e vitit 2021 do t’i ballafaqojë për herë të fundit forcat politike në Kuvend para se vendi të shkojë në zgjedhje të parakohshme. Shqyrtimi i këtij projektligji do të bëhet në seancë të jashtëzakonshme, të thirrur nga deputetët e partive në pushtet. Mbështetje ka premtuar edhe Partia Demokratike e Kosovës, por me disa kushte.

 

Kuvendi i Kosovës të hënën pritet të mbajë seancë të jashtëzakonshme për shqyrtimin e Projektligjit të buxhetit për vitin 2021. Kërkesa për të mos shkuar në zgjedhje pa aprovimin e buxhetit është bërë nga Grupi parlamentar i LDK-së dhe është nënshkruar nga 40 deputetë. Grupi parlamentar i PDK-së ka thënë se do ta mbështesë buxhetin nëse në të përfshihet mbështetja financiare për nenet që kanë kaluar në Ligjin për rimëkëmbje ekonomike

Projektligji për buxhetin e vitit 2021 do t’i ballafaqojë për herë të fundit forcat politike në Kuvend para se vendi të shkojë në zgjedhje të parakohshme. Shqyrtimi i këtij projektligji do të bëhet në seancë të jashtëzakonshme, të thirrur nga deputetët e partive në pushtet. Mbështetje ka premtuar edhe Partia Demokratike e Kosovës, por me disa kushte.

Zëdhënësi i kësaj partie, Avni Bytyçi, ka thënë se do të ndjekin parimin, ashtu siç kanë bërë me Ligjin për rimëkëmbje ekonomike.