Arbëri

Kosovë: Realiteti i jetës online

 

Kur jeta publike u mbyll për shkak të pandemisë, dritaret e komunikimit virtual u hapën si asnjëherë më parë. Komunikimi, ligjëratat, debatet mbi politikën u zhvendosën në rrjete sociale. Pandemia i shtyu edhe më tej kufijtë e shtrirjes së jetës online në shoqëritë tona. Jeta online u bë e pazëvendësueshme. Laptopët u bënë mjet pune dhe aplikacionet e ndryshme shënuan rekorde të përdorimit. Kur distanca fizike u bë kusht kryesor për parandalimin e shpërndarjes së virusit, teknologjia mundësoi vazhdimin e jetës deri diku të zakonshme. Shkollimi, puna, komunikimi madje edhe vetë gazetaria u zhvilluan në një formë tjetër.

Rutina e sociologes, Dhurata Prokshi, ndryshoi kur thuajse të gjitha aktivitetet e saj të përditshme u bënë virtuale. Prej muajit mars, trajnimet dhe kurset e gjuhës i mban online.