Arbëri

Kushtetuesja ndërpret procesin ndaj Thaçit për deklaratën “për moszbatim të masave të Qeverisë Kurti”

Kushtetuesja ndërpret procesin ndaj Thaçit për deklaratën “për moszbatim të masave të Qeverisë Kurti”
 

Dorëheqja nga posti i presidentit ka qenë arsyeja që Gjykata Kushtetuese të ndërpresë procesin ndaj ish-presidentit Hashim Thaçi për deklaratën e tij se qytetarët “s’janë të obliguar të respektonin vendimin e Qeverisë Kurti” për kufizim të lëvizjes në fillim të pandemisë së koronavirusit, në muajin mars.

Në një njoftim të Kushtetueses, theksohet se pasi që Thaçi ka dhënë dorëheqje nga posti i presidentit dhe se nga deputetët e Kuvendit ishte kërkuar kushtetutshmëria e veprimit të Presidentit, “Gjykata më nuk ka rast para vetes”.