Arbëri

Autoritetet e Kosovës marrin leje për të vizituar Maqastenën në Prokuple

 

Autoritetet e Kosovës kanë marrë leje për të vizituar asamblistin e Podujevës, Blerim Maqastena, në qendrën e paraburgimit në Prokuple të Serbisë, ku po mbahet qe sa ditë pas arrestimit në territorin e Serbisë, ku kishte hyrë si pasojë e mjegullës, në kohën teksa ecte bashkë me një shok të tij, Berat Mexhuanin, gjatë ecjes në fshatin Mirovc.

Në një komunikatë për media të mërkurën, Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës ka vlerësuar se “autoritetet serbe nuk janë sjellë në mënyrë të duhur për këtë ngjarje, duke neglizhuar komunikimin dhe ndarë informacionet e nevojshme për rastin”.