Arbëri

Hoti: Po bëjmë përpjekje që në tre mujorin e parë të vitit 2021 të sigurohen vaksinat anti-covid

Hoti: Po bëjmë përpjekje që në tre mujorin e parë të vitit 2021 të sigurohen vaksinat anti-covid

Faik Hoti, nga divizioni për komunikim me Publikun në Ministrinë e Shëndetësisë, ka thënë se janë duke bërë përpjekje që në tre mujorin e parë të vitit 2021 të sigurohen vaksinat.

 

Faik Hoti, nga divizioni për komunikim me Publikun në Ministrinë e Shëndetësisë, ka thënë se janë duke bërë përpjekje që në tre mujorin e parë të vitit 2021 të sigurohen vaksinat.

“MSH-ja që në korrik-gusht i ka nisur kontaktet e para me Aleancën Globale të Vaksinave (GAV-i), e cila ka ngritur një mekanizëm ndërkombëtar i cili do të mundësojë shteteve me ekonomi të ulët dhe të mesme që të kenë qasje të barabartë në sigurimin e vaksinave kundër COVID-19 sikurse edhe shtetet e tjera me ekonomi të zhvilluar. Fillimisht është vendosur kontakti dhe shprehja e interesit. Në nëntor kemi bërë aplikimin për asistencë teknike së pari, pastaj edhe aplikimin zyrtar për sigurimin vaksinës brenda afatit ligjor të caktuar nga kjo aleancë”, ka thënë Hoti.