Arbëri

Përjashtim politik i Drejtorit të Përgjithshëm të MPJD-së

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës i ka dhënë epilog një vendimi të kontestuar të ministres Meliza Haradinaj, e cila me ta marrë detyrën, kishte pezulluar nga puna drejtorin e përgjithshëm, Albert Prenkaj.

 

Me dy vendime të fundit, Ministria e Jashtme ka larguar nga zyra dhe ia ka ndaluar gradimin deri në pesë vjet Drejtorit të Përgjithshëm, Albert Prenkaj. Të paligjshme, arbitrare, autoritare, e të diktuara politikisht i ka kualifikuar vendimet Prenkaj. Ai ka paralajmëruar ankesë në Këshillin e Pavarur Mbikëqyrës, mekanizëm që masat e ngjashme që paraprakisht i kishte marrë ministrja Meliza Haradinaj, i kishte shpallur të pavlefshme

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës i ka dhënë epilog një vendimi të kontestuar të ministres Meliza Haradinaj, e cila me ta marrë detyrën, kishte pezulluar nga puna drejtorin e përgjithshëm, Albert Prenkaj.

Nëpërmjet dy vendimeve të fundit, ambasadori Prenkaj është larguar nga zyra.