Arbëri

Ish-kryetari i gjyqtarëve të EULEX-it do t’u raportojë deputetëve më 18 janar 2021

Ish-kryetari i gjyqtarëve të EULEX-it do t’u raportojë deputetëve më 18 janar 2021
 

Malcom Simmons, ish-kryetar i Asamblesë së Gjyqtarëve të EULEX-it, do të raportojë para deputetëve të Kuvendit të Kosovës në janar të vitit të ardhshëm, për parregullsitë e shumta për të cilat thotë që ka informacione, e që kanë ndodhur gjatë kohës kur ai shërbente në misionin e sundimit të ligjit të BE-së. Data e raportimit të tij, për të cilin ishin afatet vetëm në mes të dhjetorit apo të janarit, u vendos në mbledhjen e Komisionit për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit, dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit, të premten.

Kryetari i këtij komisioni, Shkëmb Manaj, nga LDK-ja tha se mbetet të vendoset se a do të raportojë Simmon online apo në seancë plenare, raporton KOHA.