Arbëri

Eshtrat e kosovarëve ishin futur 4 metra nën dhe, Serbia dyshohet se krijoi kodra për ta pamundësuar gjetjen e tyre

 

E lartë sa kodra karshi, e cila është rreth 15 metra, ka qenë edhe toka ku janë gjetur eshtrat e kosovarëve të vrarë gjatë luftës, në minierën e Kizhevakut në Rashkë.

Gërmime janë bërë disa vjet për ta rrafshuar sipërfaqen, ashtu siç ka qenë para se trupat e të vrarëve të fshiheshin aty.