Arbëri

Maliqi: Personat me aftësi të kufizuara në Kosovë gjithmonë kanë jetuar në karantinë

 

Drejtori i HANDIKOS-it, Afrim Maliqi, ka thënë se personat me aftësi të kufizuara në Kosovë gjithmonë kanë jetuar në karantinë dhe jo vetëm në kohë pandemie. Sipas tij, në Kosovë kësaj kategorie i bëhen shumë diskriminime.

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Maliqi në Express Intervistën në KTV ka thënë se për personat me aftësi të kufizuara ka shumë pak progres. Sipas tij, progresi duhet të përllogaritet në dekada dhe jo me vite.