Arbëri

Kurti për 28 Nëntor uron që luftëtarët e UÇK-së të dalin ballëlartë nga gjyqet e reja e fort speciale

Kurti për 28 Nëntor uron që luftëtarët e UÇK-së të dalin ballëlartë nga gjyqet e reja e fort speciale
Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Kreu i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, përmes një postimi në Facebook me rastin e Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë ka uruar që luftëtarët e UÇK-së të dalin ballëlartë nga gjyqet e reja e fort speciale.

“Kruja, Vlora, Drenica. 28 Nëntori i Skënderbeut, i Ismail Qemalit, i Adem Jasharit dhe i shpalljes së UÇK-së. Nëse kthejmë sytë pas, çdo datë, çdo legjendë, çdo histori, çdo përkujtimore, çdo lapidar, çdo varr i paraardhësve tanë, çdo amanet e shpresë për bashkësinë, që ende nuk e ka gjetur përmbushjen, ngërthehet te 28 Nëntori. Çdo datë tjetër shënon një kohë në kalendar, 28 Nëntori na e shënon hapësirën. Atë të humburën, dhe atë të ruajturën që assesi nuk bën ta humbim”, ka thënë Kurti.