Arbëri

Policia malazeze : Nuk ka të dhëna se Dritan Abazoviqi po shantazhohet nga grupet kriminale

Policia malazeze : Nuk ka të dhëna se Dritan Abazoviqi po shantazhohet nga grupet kriminale
 

Prej dy ditësh tashmë në mediat malazeze qarkullon lajmi që lideri i lëvizjes URA, politikan shqiptar Dritan Abazoviq është kërcënuar me jetë nga njëri prej shefave të një klani mafioz rajonal. Drejtoria e Policisë (UP) njoftoi se Agjencia e Sigurisë Kombëtare (ANB) paraqiti një dokument ku thuhej se bazuar në të gjitha të dhënat në dispozicion të këtij organi shtetëror, nuk ka të dhëna operacionale dhe informacione që tregojnë se siguria e kryetarit të Lëvizjes Qytetare URA, Dritan Abazoviqi është e rrezikuar.

Burime të medias së rëndësishme “Vijesti” nga rajoni dhe Mali i Zi kanë marrë informacione që Abazoviq8i ishte shënjestër e një grupi kriminal, kurse në polici thonë se këto të dhëna nuk i posedojnë. “Bazuar në të dhënat që i disponojmë nga njësitë në terren, drejtoria e policisë nuk disponon një të dhënë të tillë sa i përket sigurisë së Dritan Abazoviqi dhe familjarëve të tij”, kanë bërë të ditur në policinë malazeze. Ata theksojnë se do të kryejnë kontrolle tjera të detajuara lidhur me çështjen e ngritur nga Vijesti. Në anën tjetër, jo zyrtarisht nga URA bëjnë me dije se disponojnë një informacion të ngjashëm dhe se në këtë rast është i përfshirë edhe një shtetas i Malit të Zi që jeton në Perëndim.