Arbëri

Konsujt e shkarkuar nga Osmani, të afërt me partitë në pushtet

 

Katër dekrete për konsuj të përgjithshëm në Pragë, Lubjanë, Shkup dhe Tiranë i ka shfuqizuar ushtruesja e detyrës së presidentes, Vjosa Osmani, pas raportimeve të KOHËS. Në mesin e tyre është edhe dekreti për emërimin e djalit të Haxhi Shalës, Flakronit - konsull i përgjithshëm në Pragë të Çekisë. Tre të shkarkuarit e tjerë janë: Blendi Kilaj (Lubjanë), Lindon Kqira (Shkup), Halim Krasniqi (Tiranë).

Dekretet i kishte firmosur ish-presidenti Hashim Thaçi, në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme të Diasporës.