1 perditesime
19:23

Drejtori i Prokurimit të SHSKUK-së i rezervuar në përgjigje para Komisionit për pandeminë

“Nuk kam informacion”

Kjo ishte përgjigja më e shpeshtë e Selami Krasniqit gjatë raportimit në Komisionin hetimor për menaxhimin e pandemisë COVID-19.

Drejtori i Zyrës së Prokurimit në SHSKUK, Selami Krasniqi, është pyetur për një sërë tenderësh të nënshkruar nga Ministria e Shëndetësisë, gjatë kohës sa ajo udhëhiqej nga Arben Vitia, periudhë gjatë së cilës, sipas deputetit të PDK-së, Bekim Haxhiu, ishte abuzuar me çmimet.

Por adresa e pyetjeve, për Krasniqin, ishte e gabuar.

“Paracetamoli është blerë nga MSh-ja me 2.16 euro, ndërsa çmimi pakicë është 0.95 cent. Metamizoli është kontraktuar 2.40 dhe e ka 0.75 cent, furnizimi me ekuidat MSh e ka kontraktua me 15 euro ndërsa i njëjti është 96 cent në vendet fqinjë. Personi kyç në furnizimet në vitet e kaluara a i keni lajmëruar diku këto blerje çmime këto kontrata me abuzime të çmimeve”, ka thënë ai.

“Kontratat e MSh-së nuk kam informata dhe nuk i kam pa se kam boll punët e mija, nuk i kam pa”, ka thënë Selami Krasniqi, drejtor i Zyrës së Prokurimit të SHSKUK-së.

Furnizimi me oksigjen ishte edhe tema më e përmendur për gjatë një orë në mbledhjen e këtij komisioni.

“Sa jeni të involvuar ju në mënyrën e furnizimit me oksigjen dhe sa arrini me i mbikëqyrë krejt procedurat, sepse është ndjeshmëri e veçantë pavarësisht me pandemi ose pa pandemi”, ka pyetur Labinotë Demi-Murtezi deputete e Lëvizjes Vetëvendosje.

“Ne e kemi pasur një tender të negociuar, por nuk kemi pasur oferta për të dhe është anuluar e kemi tjetrin me 27 dhe shpresojmë se do të konkurrojnë, por vetëm janë dy operatorë dhe besoj që konkurrojnë dhe dalim pak, sepse e kemi vetëm një kontratë me një operator. Ai po e bën të pamundurën po është problem me ju dalë të gjitha kërkesave të SHSKUK-së”, është përgjigjur Krasniqi.

Raportimi i Krasniqit është në kuadër të intervistimeve që komisioni është duke i bërë, me synim hetimin e rastit të Agon Musliut dhe tenderëve të Ministrisë së Shëndetësisë, gjatë Qeverisë Kurti.

15:17

Drejtori i SHSKUK-së nis raportimin para Komisionit për hetimin e menaxhimit të pandemisë

Selami Krasniqi, drejtor i Prokurorimit në Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK), ka nisur raportimin para Komisionit hetimor për menaxhimin e pandemisë Covid-19.

Krasniqi në këtë komision është pyetur për kontratat e nënshkruara nga Ministria e Shëndetësisë, në kohën kur udhëhiqej nga Arben Vitia.

Ai ka thënë se nuk ka asnjë informacion në lidhje me këto kontrata. Krasniqi nuk ka dashur të përgjigjet as në pyetjet që i janë bërë nga deputeti Bekim Haxhiu, se MSH-ja ka abuzuar me tenderë, shkaku i çmimeve të larta.

Krasniqi ka treguar për kontratat për furnizim me oksigjen ku ka thënë se një kontratë ka qenë në prill dhe një në muajin qershor.

Tutje ka shtuar se kjo mbetet problem meqë për momentin është vetëm një operator për furnizim me oksigjen.