Arbëri

Haradinaj-Stublla: Kosova nuk do të përfaqësohet nga UNMIK-u në Traktatin e Komunitetit të Energjisë

 

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Meliza Haradinaj-Stublla, ka hedhur poshtë çdo mundësi që Kosova të përfaqësohet nga UNMIK-u në takimet e Traktatit të Komunitetit të Energjisë apo të çdo niveli tjetër.

“Është fakt i njohur ndërkombëtarisht tashmë se në Republikën e Kosovës ekziston një realitet i ri politik e ligjor, i bazuar në Deklaratën e Pavarësisë, Kushtetutën, Vendimin e GJND-së dhe ligjet e tjera të aplikueshme. Kjo nënkupton që Republika e Kosovës, në asnjë rast NUK mund të përfaqësohet në çfarëdo nisme ndërkombëtare, nën emërtimin e UNMIK-ut, aq më tepër kur ky mision për ne ka përfunduar me 17 shkurt 2008.” është shprehur Ministrja Haradinaj-Stublla gjatë takimit me shefin e BE-së në Kosovë, Tomas Sunyog.