Arbëri

MPJD merr vendim për zyrtarin e infektuar me koronavirus, pa ia lejuar argumentimin

MPJD merr vendim për zyrtarin e infektuar me koronavirus, pa ia lejuar argumentimin

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës nuk i është bindur vendimit të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbyesit Civilë, i cili e kishte detyruar ta shqyrtojë ankesën e drejtorit të përgjithshëm, Albert Prenkaj. Atë e kishte pezulluar nga detyra ministrja Haradinaj, duke ia ndaluar edhe qasjen në objektin e Ministrisë, shkaku i pretendimeve për tri shkelje të rënda: refuzim ndaj kërkesës së ministres për të marrë pjesë në një video-konferencë me shefa të misioneve të diplomatike; ushtrim presioni dhe dhunë fizike ndaj asistentes së ministres; dhe një status i Prenkajt në “Facebook” ndaj kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, që ndërlidhej me rrëzimin e Teatrit në Tiranë.

 

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës nuk i është bindur vendimit të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbyesit Civilë, i cili e kishte detyruar ta shqyrtojë ankesën e drejtorit të përgjithshëm, Albert Prenkaj. Atë e kishte pezulluar nga detyra ministrja Haradinaj, duke ia ndaluar edhe qasjen në objektin e Ministrisë, shkaku i pretendimeve për tri shkelje të rënda: refuzim ndaj kërkesës së ministres për të marrë pjesë në një video-konferencë me shefa të misioneve të diplomatike; ushtrim presioni dhe dhunë fizike ndaj asistentes së ministres; dhe një status i Prenkajt në “Facebook” ndaj kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, që ndërlidhej me rrëzimin e Teatrit në Tiranë.

Vendimi i ministres Haradinaj dhe një tjetër i nënshkruar nga sekretari Lulzim Morina ishin shpallur të pavlefshëm nga Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës.