Arbëri

Rrëfimi për betejën e pabarabartë: 31 vjet nga vrasja e Fahri Fazliut dhe Afrim Zhitisë

Një betejë forcash të pabarabarta u zhvillua në 2 nëntorin e 1989-s në “Kodrën e Diellit”, në Prishtinë. Dhjetëra policë të uniformuar e civilë të armatosur u vunë në ndjekje të dy të rinjve shqiptarë që përbënin celulat e para të rezistencës ndaj regjimit serb në Kosovë.

 

Një betejë forcash të pabarabarta u zhvillua në 2 nëntorin e 1989-s në “Kodrën e Diellit”, në Prishtinë. Dhjetëra policë të uniformuar e civilë të armatosur u vunë në ndjekje të dy të rinjve shqiptarë që përbënin celulat e para të rezistencës ndaj regjimit serb në Kosovë.

Breshëri plumbash e gazi lotsjellës u hodhën në drejtim të dritareve të vogla të bodrumit ku ata ishin strehuar. Dhjetë orë zgjati sulmi që la të vrarë Fahri Fazliun e Afrim Zhitinë, pjesëtarë të Lëvizjes Popullore të Kosovës, raporton KOHA.