Arbëri

Dialogu vazhdon me kundërshtime

Dialogu vazhdon me kundërshtime

Pas shumë përpjekjeve të Bashkimit Evropian, më saktësisht të të dërguarit të posaçëm të saj, Miroslav Lajçak, si dhe pas më shumë se një muaji, në Bruksel është zhvilluar një takim i ri në kuadër të dialogut mes Kosovës dhe Serbisë. Takimi kësaj radhe u zhvillua mes shefave te delegacioneve, apo koordinatorëve.

Kosovën e përfaqësoi Skender Hyseni, ndërsa delegacioni i Serbisë u përfaqësua për herë të parë nga Petar Petkoviq, drejtor i së ashtuquajturës “Zyrë koordinuese për Kosovën dhe Metohinë” në qeverinë e Serbisë. Marko Gjuriq, i cili e ka udhëhequr deri më tani delegacionin e Serbisë, është emëruar ambasador në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.