Arbëri

“Trump e ka një zgjidhje për Kosovën – injorimin e saj”

“Trump e ka një zgjidhje për Kosovën – injorimin e saj”

Në Ballkan, zëri i një super fuqie vlen shumë. Sh.B.A. Fjalët e Sekretarit të Shtetit James Baker në qershor 1991 - "Ne nuk kemi një qen në atë luftë" - ndihmoi në shpërbërjen e dhunshme të Jugosllavisë. Një dinamikë e ngjashme është duke u zhvilluar sot.

Agjenda ekonomike e administratës Trump ka ndikuar në përkeqësimin më të mprehtë të marrëdhënieve mes dyja vendeve që prej përfundimit të luftës para dy dekadave. Administrata mburret se ka arritur “shfletimin e skenarit” në Ballkan me fokusin e tij në ekonomi dhe shpërfillje të agjendës politike, dhe ai e ka bërë. Jo më pak se gjashtë vende -Serbia, Kosova, Mali i Zi, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut janë duke kaluar nëpër nivele të rrezikshme të toksicitetit etnik, të gjitha nën vëzhgimin e Administratës Trump.