Arbëri

Zyra e KNKDHF-së po harton strategji kombëtare për mbrojtje nga dhuna në familje

Zyra e KNKDHF-së po harton strategji kombëtare për mbrojtje nga dhuna në familje
 

Zëvendësministri i Drejtësisë, njëherësh koordinator nacional kundër dhunës në familje, Florian Dushi, sot ka marrë pjesë në një konferencë virtuale për të diskutuar për standardet e Konventës së Stambollit të Këshillit të Evropës, e cila ka të bëjë më ngritjen e vetëdijes dhe marrjen e masave kundër dhunës ndaj grave, ndaj vajzave dhe dhunës në familje në përgjithësi, bëhet e ditur përmes një komunikate për media.

Gjatë kësaj konferencë, Dushi fillimisht ka përshëndetur aprovimin e Konventës së Stambollit nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, duke e vlerësuar si instrument ligjor shumë të rëndësishëm për parandalimin e dhunës ndaj grave dhe të dhunës në familje, ndryshim kushtetues ky i mirëpritur duke marr parasysh edhe faktin së përveç plotësim-ndryshimit të ligjit kundër dhunës në familje, Zyra e Koordinatorit Nacional është në fillim të hartimit të Strategjisë së re Kombëtare për mbrojtje nga dhuna në familje.