Arbëri

Përfundon me sukses operacioni i evakuimit të 5 shqiptarëve nga kampi në Siri

Përfundon me sukses operacioni i evakuimit të 5 shqiptarëve nga kampi në Siri

Kthimi në Shqipëri i katër fëmijëve dhe një gruaje nga Kamli Al Houl kq kaluar përmes vështirësish të shumta në territorin Sirian kontrolluar nga Kurdët. Top Channel në Liban ka siguruar fotot e konsullit të përgjithshëm shqiptar në Liban, Marc Ghorayeb, dhe të drejtori i drejtorisë së antiterrorit Gledis Nano bashkë me Indrit Doda brenda kampit Al Hol.

Në këto foto ata shihen brenda kampit Al Hol duke kërkuar për gratë dhe fëmijët shqiptarë. Po ashtu në disa foto të tjera është fiksuar momenti ku konculli Shqipërisë në Liban firmos një dokument bashkëpunimi për këtë çështje me Autoritetet Kurde që zyrtarisht njihen ai autoriteti për vetë administrimit e Sirisë Veri Lindore.