Arbëri

Deklarimi i Osmanit se nuk do ta respektojë moratoriumin, shihet si luftë politike

Deklarimi i kryetares së Kuvendit, Vjosa Osmanit, se institucioni që ajo udhëheq nuk do ta përfillë moratoriumin për aplikim në organizata ndërkombëtare po shihet si luftë politike mes saj dhe kryeministrit.

Megjithatë, vlerësohet se Osmani aplikimin në organizata ndërkombëtare nuk mund ta bëjë e vetme, pasi që, siç thotë Butrint Berisha nga Instituti i Prishtinës për Studime Politike, shumica e aplikacioneve kërkojnë të shkohet nëpërmjet Qeverisë ose të ketë një koordinim të ngushtë ndërmjet të gjitha institucioneve kryesore në vend, raporton KOHA.