Arbëri

Kosova dhe Serbia me draft marrëveshje për personat e zhdukur

Kosova dhe Serbia me draft marrëveshje për personat e zhdukur
Foto: KP
 

Kosova dhe Serbia kanë arritur një draft marrëveshje në Bruksel që do ndihmojë në gjetjen e personave të zhdukur. Por, ky draft do të funksionalizohet në rast të arritjes së marrëveshjes finale, duke përfshirë tri shtylla bazë.

E para ka të bëjë me krijimin e një komisioni të përbashkët të udhëhequr nga BE-ja, qe do jetë përgjegjës për zbardhjen e personave të pagjetur, e dyta pritet të jete hapja e arkivave shtetërore dhe e treta është zbardhja e të gjitha personave të zhdukur në afat kohor prej 18 muajsh, pas arritjes së marrëveshjes Kosovë-Serbi.