Arbëri

Rama thërret kompanitë gjermane të investojnë: Shqipëria, vendi më i sigurt në Evropë

Rama thërret kompanitë gjermane të investojnë: Shqipëria, vendi më i sigurt në Evropë

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, gjatë vizitës në Gjermani ka kërkuar nga investitorët e huaj që të vijnë në Shqipëri për të investuar. Në forumin ekonomik “Europa Park”në Munih të Gjermanisë, shefi i qeverisë shqiptare nënvizoi të gjitha politikat lehtësuese në Shqipëri për investitorët gjerman, pa harrur edhe fondin e akorduar nga KE për investimet në rajon.

Rama ka folur për një investim prej 28 miliardë euro për energji, infrastrukturë dhe digjitalizim. Ai u ka bërë thirrje kompanive evropiane që të ndihmojnë për të zbatuar këtë plan, duke shtuar se Shqipëria ka një legjislacion favorizues, krah të lirë pune dhe pozicion strategjik gjeografik.