Arbëri

Himnin e Parlamentit Evropian e përdori edhe Kosova me rastin e shpalljes së pavarësisë

Himnin e Parlamentit Evropian e përdori edhe Kosova me rastin e shpalljes së pavarësisë
 

Parlamenti Evropian më 13 tetor 2008 ndryshoi procedurën e përdorimit të Himnit të Bashkimit Evropian dhe vendosi për t’u luajtur vetëm në hapjen e Parlamentit pas zgjedhjeve dhe në seancat formale.

Melodia Ode to Joy (nga Simfonia No. 9 e Bethovenit) u adoptua si Himni i Evropës nga Këshilli i Evropës në vitin 1972 dhe pastaj komuniteti evropian – që nga viti 1983 Bashkimi Evropian – në vitin 1995, kjo melodi u bë Himni kombëtar i Rodezisë.