Arbëri

Hyn në fuqi Marrëveshja për rrjetin energjetik, Kosova e pavarur nga Serbia

Hyn në fuqi Marrëveshja për rrjetin energjetik, Kosova e pavarur nga Serbia
 

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka njoftuar se tashmë Kosova është e gatshme të operojë e pavarur në rrjetin energjetik.

Përmes një komunikate drejtuar mediave, Hoti njoftoi se Grupi Regjional i Evropës Kontinentale, pjesë e Rrjetit Evropian i Operatorëve të Sistemit të Transimisionit për energji, ka vendosur që marrëveshja e re e kyçjes mes KOSTT-i dhe ENTSO-E, të hyjë në fuqi.