Arbëri

Fshati i Shtabit të UÇK-së sot pothuajse i harruar!

Fshati i Shtabit të UÇK-së sot pothuajse i harruar!

Kjo ndërtesë ishte Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së në luftën e vitit 1998-1999 dhe ndodhet në Likoc, në zemër të Drenicës. Ka 12 vjet që Fehmi Kadriu nga ky fshat, vullnetarisht e pa pagesë, kujdesët për objektin nga i cili gjatë luftës, u dhanë urdhra për batalione e brigada të UÇK-së në tërë vendin.

“Ky ka një vlerë goxha të madhe. Pas Prekazit legjendar, vjen Likoci historik, sepse këtu kanë qenë njerëzit e QUINT-it evropian, prej Christopher Hill, Holbruke, Petrich e të gjithë ata që na kanë përkrahur e ndihmuar të çlirohemi nga Serbia”, tha veterani Fehmi Kadriu.