Arbëri

Ambasada Amerikane financon dy projekte të rëndësishme në Agjencinë e Kosovës të Akreditimit

 Ambasada Amerikane financon dy projekte të rëndësishme në Agjencinë e Kosovës të Akreditimit

Partneri implementues i projektit, Kosovo Unitet State Alumni (KUSA) i angazhuar nga Ambasada e SHBA-së në Prishtinë, ka nënshkruar kontratat me Agjencinë e Kosovës për Akreditim (AKA) dhe partnerin implementues WUS Kosova, për financimin e dy projekteve, në vlerë prej 65 mijë dollarë, të cilat kanë për qëllim forcimin e kapaciteteve institucionale dhe teknike të Agjencisë së Akreditimit dhe plotësimin e kritereve kryesore për kthimin e anëtarësimit të Kosovës në Asociacionin Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA).

Me këtë rast, drejtori i AKA-së, Naim Gashi, ka thënë se “me këtë projekt të financuar nga Ambasada Amerikane dhe disa të tjera nga partnerët tanë, pothuajse po rrumbullakësohet plotësimi i kritereve për kthimin e Kosovës në Asociacionin Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA), por njëkohësisht i rritë kapacitetet e tona institucionale për zhvillimin dhe garantimin e cilësisë në arsimin e lartë”.