Arbëri

Marketet po zbatojnë vendimin për mospërdorim të vajit të palmës

Marketet po zbatojnë vendimin për mospërdorim të vajit të palmës

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, gjatë inspektimit nëpër qendra tregtare, tha se është i kënaqur me faktin se nuk po përdoret vaji i palmës.

“Sot ishim për vizitë te disa pika tregtare në Prishtinë për të parë nga afër sesa po zbatohet vendimi i nxjerr më 11 shtator e që ka hyrë në fuqi nga data 15 shtator. Ku si arsyeshmëri e kësaj është përdorimi i yndyrës apo vajit të palmës. Ne, sot, nga afër pamë ndarjen e produkteve bimore dhe shtazore se sa po e zbatojnë këtë vendim marketet tona. Dhe nga ajo që pamë deri më tani jemi të kënaqur dhe vendimi ka filluar të zbatohet në përpikëri”, është deklaruar Krasniqi, njofton kumtesa e ministrisë.