1 perditesime
14:02

Hetuesit e Speciales i marrin dosjet e dërguara në OVL të UÇK-së

Kryetari i Organizatës së Veteranëve të UÇK-së, Hysni Gucati ka bërë të ditur se dosjet e dërguara sot në zyrat e organizatës është marrë nga hetuesit e Dhomave të Specializuara.

Përmes një konference për media, ai ka thënë se hetuesit e kanë pranuar se materiali është Prokurorisë Speciale.

Edhe avokati Tomë Gashi ka thënë se dokumentacioni është origjinal dhe ka të bëjë me hetim penal.

Ai tutje ka shtuar se Policia dhe Prokuroria nuk janë involvuar se si janë dërguar dokumentacionet në zyrat e OVL-UÇK-së.

11:53

OVL e UÇK-së thotë se sërish ka pranuar dosje të Speciales

Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ka thënë të martën se për herën e tretë ka pranuar dosje të Gjykatës Speciale.

Në një konferencë për media, kreu i saj, Hysni Gucati ka thënë se në dokumentet e pranuara ka figura të ndryshme të përmendura, “për të cilat ne s’jemi të autorizuar t’i përmendim”.

Sipas tij, në dokumentet e reja flitet për ngritje të aktakuzave.

Nënkryetari Nasim Haradinaj, ka thënë se në dokumente është një draft-aktakuzë ish-figura udhëheqëse të UÇK-së.

Ai ka thënë se në dosjet e sjella janë të përmendura numër i madh i vendeve në Kosovë.

Haradinaj ka thënë se nga personi që i ka sjellë dosjet është lënë porosi se tashmë do të sjellë CD.