Arbëri

Pupovci: Shtyrja e vitit shkollor, pasojë e mospërgjegjësisë institucionale

Foto: Driton Paçarada / Koha
Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Njohësi i çështjeve të arsimit, Dukagjin Pupovci, vlerëson se për shkak të mospërgjegjësisë institucionale për t’i bërë përgatitjet e duhura u desh që viti shkollor të mos nisë më 1 shtator. Fajin kryesor, sipas tij, e kanë Ministria e Arsimit dhe drejtoritë komunale të arsimit.

Ai thotë se këto institucione kanë pasur kohë të mjaftueshme që t’i bëjnë përgatitjet dhe të mos ketë shtyrje të këtij procesi, shkruan KOHA. Nëse mësimi nuk nis as më 14 shtator, siç është paralajmëruar këtë javë, Pupovci vlerëson se kjo do të jetë një humbje e madhe për nxënësit. Kjo, pasi thotë se nxënësit edhe ashtu kanë mbetur mbrapa nga mësimi i realizuar në distancë.