Arbëri

Gastronomët kërkojnë ndihmë nga shteti, paralajmërojnë protesta

Gastronomët kërkojnë ndihmë nga shteti, paralajmërojnë protesta

Shoqata e Gastronomëve të Kosovës ka kërkuar nga qeveria e vendit që të heqë kufizimin aktual të orarit të punës dhe t’ua mundësojë funksionimin deri në 23:30. Gjatë kësaj periudhe ata kanë kërkuar t’iu lejohet puna në ambientet e mbyllura e të ketë pako ekonomike ndihmëse. Nëse këto kërkesa nuk plotësohen, kjo shoqatë ka paralajmëruar edhe protesta.

Në një reagim në rrjete sociale, kjo shoqatë ka thënë se gjendja në gastronominë e vendit çdo ditë e më shumë po rëndohet.