Arbëri

Igumeni Sava Janjiq preferon që rruga Deçan-Plavë të kalojë nëpër luginë të Lloçanit

Igumeni Sava Janjiq preferon që rruga Deçan-Plavë të kalojë nëpër luginë të Lloçanit

Igumeni i Manastirit të Deçanit, Sava Janjiq, përmes një videomesazhi në gjuhën shqipe në llogarinë e tij elektronike Twitter, propozon, sipas tij, zgjidhjen më të mirë për ndërtimin e rrugës Deçan-Plavë dhe pa shkelur ligjin në fuqi të Kosovës si dhe Zonën e Mbrojtur të Manastirit të Deçanit.

Në vazhdim po japim postimin e plotë të Igumenit Sava Janjiq me propozimin për trasenë e kësaj rruge, që do të shmangte cenimin e Zonës së Mbrojtur të Manastirit të Deçanit, duke kaluar nëpër luginën e Lloçanit për t’u lidhur me rrugën Deçan-Plavë, atje ku përfundon kjo zonë.