Arbëri

Familjarët e 1432 fëmijëve të vrarë kërkojnë që të vazhdohet me projektin e parë të Obeliskut

 

Familjet e Fëmijëve Martirë të Kosovës përmes një komunikate për media kanë kërkuar që të vazhdohet me projektin e Nusret Pllanës dhe ekipit të tij për Obeliskun për 1432 fëmijët e vrarë gjatë viteve 1981-99.

Xhavit Muqolli, Nexhmedin Gërxhaliu dhe Halit Berisha thonë se ka më shumë se tri vjet që kanë filluar punët për ngritjen e Memorialit - Obeliskut, në kujtim të fëmijëve shqiptarë të vrarë nga pushtuesi serb nga viti 1981 deri në vitin 1999, kur përfundon lufta e lavdishme e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.