Arbëri

Mungesa e oksigjenit në spitale, ai i Gjilanit synon ta prodhojë vetë

Mungesa e oksigjenit në spitale, ai i Gjilanit synon ta prodhojë vetë
Foto: Driton Paçarada / KOHA

Situata emergjente për shkak të pandemisë së koronavirusit ka shtyrë institucionet e Kosovës t’u kthehen aparaturave për të prodhuar vetë oksigjen.

Në një njoftim të faqes online të Prokurimit Publik mësohet se përmes një procedure të negociuar pa publikim për njoftim të kontratës një kompani ka fituar të drejtën për servisim të sistemit të prodhimit të oksigjenit, me kërkesë të Spitalit të Përgjithshëm të Gjilanit. Në emërtim të njoftimit për nënshkrim kontrate thuhet se kjo është “kërkesë emergjente për shkak të pandemisë COVID-19 dhe mungesës me furnizim me oksigjen”.