Arbëri

MSH-ja shfuqizon udhëzimin për rregullimin e çmimeve të barnave, farmacistët e quajnë vendim kriminal

MSH-ja shfuqizon udhëzimin për rregullimin e çmimeve të barnave, farmacistët e quajnë vendim kriminal

Ministria e Shëndetësisë ka marrë vendim që të shfuqizojë udhëzimin administrativ për rregullimin e çmimeve të produkteve dhe pajisjeve medicinale.

Në një dokument të siguruar nga KOHA, ky vendim arsyetohet se “bazuar në raportin e datës 9 qershor të vitit 2020 të Komisionit të ankesave për shqyrtimin e ankesave të qarkulluesve me shumicë dhe pakicë të produkteve medicinale në Republikën e Kosovës, mes tjerash ky Komision ka konstatuar që dispozitat e këtij akti nënligjor kanë përcaktuar mënyra të ndryshme për metodologjinë e përcaktimit të çmimeve të produkteve dhe në mungesë të listave zyrtare të cilat janë përdorur nga Komisioni për përcaktimin e çmimeve”.