Arbëri

Rusia kërkon që zgjidhja për Kosovën të jetë në përputhje me interesin e Serbisë

Rusia kërkon që zgjidhja për Kosovën të jetë në përputhje me interesin e Serbisë

Zëdhënësja e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë, Maria Zakharova ka thënë se Moska zyrtare i përkrah përpjekjet e presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq për zgjidhje të çështjes së Kosovës.

Sipas “b92.net”, Zakharova ka përsëritur se Rusia angazhohet për një zgjidhje në përputhje me interesat e Serbisë, Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara dhe me të drejtën ndërkombëtare.