Arbëri

Projekt-kodi civil konsiderohet diskriminues për komunitetin LGBTI

Ruajtjen e martesës tradicionale dhe mundësimin e martesës mes gjinisë së njëjtë në të njëjtën kohë është duke synuar ta bëjë ministri i Drejtësisë, Selim Selimi. Një gjë të tillë, Selimi synon ta bëjë përmes një ligji të veçantë, i cili do ta definonte këtë.

Kreu i Ministrisë së Drejtësisë nuk ka dhënë detaje se si do të arrihet kjo në konferencën kur e prezantoi Kodin Civil, e përmes të cilit ndër të tjerash do të rregullohen edhe çështjet që kanë të bëjnë me martesën.