Arbëri

Pakoja emergjente fiskale dhe ajo për rimëkëmbje pret aprovimin e buxhetit të rishikuar

Pakoja emergjente fiskale dhe ajo për rimëkëmbje pret aprovimin e buxhetit të rishikuar

Ministrja e Financave Hykmete Bajrami mori pjesë në një forum virtual me biznese të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, gjatë të cilit u diskutua mbështetja për sektorin privat dhe bizneset të cilat janë goditur më së shumti nga pandemia COVID19 e cila shkaktoi ndërprerjen e paprecedentë të aktiviteteve ekonomike e rrjedhimisht stagnoi edhe zhvillimin ekonomik të Republikës së Kosovës.

Ministrja e Financave dhe Transfereve, Hykmete Bajrami tha se Ministria e Financave po pret aprovimin e buxhetit të rishikuar nga ana e Kuvendit ashtu që të mund të ekzekutojë mjetet e parapara në pakon emergjente fiskale si dhe në pakon e rimëkëmbjes. Ministrja Bajrami sqaroi se Pako e Rimëkëmbjes përfshin edhe lehtësimin në qasjen e bizneseve në financa përkatësisht.